8 augustus Afscheid en weer op de pedalen.

9 augustus 2024 - Schwebsange, Luxemburg

Het afscheid was om 06:30 uur en Karine stond erop dat toch minimaal twee bananen meenam. Betrand gaf me een stevige handdruk en een tot ziens. Hij vroeg nog of ik Karine mee wilde nemen om verzekerd te zijn van een goede maaltijd omdat ik haar meermaals had gecomplimenteerd met haar kookkunst. Dan zou ik de komende dagen niets te kort komen. Het ging gesmeerd over de V50 maar je maakt ook streken mee. Soms geen aanduiding op een kruising, of zoals 2 keer een blokkade van de piste zonder verdere aanduidingen wat betreft een omleiding. Maar je rijd alleen en dan bemerk je dat jouw tempo afneemt. Ik word ingehaald door een Française van plus minus 35 jaar en ik pik even aan. Ik verontschuldig me en vraag of ik even mee mag rijden. Zij rijdt een rondje van 40 km en na 10 km vraagt zij of zij mij nog verder moet brengen richting Metz. Dan wijs ik naar mijn navigatie, bedank haar hartelijk en ga verder al 'eenzame fietser'. Later passeer ik een, blijkbaar, Duitse dame die met elektrische ondersteuning rijdt en gebruik maakt van een kaart. Zij komt uit Frankfurt en is vertrokken uit Trier voor een rondje Elzas/Lotharingen. Na een km of 30 wilde zij pauzeren en na een 'succes en veel plezier' ging de 'eenzame fietser' verder. Na 139 km aangekomen in Remerschen (L) en de jeugdherberg genomen. Past wel bij mijn leeftijd. Ik wist dat daar ook één persoonskamers waren en dat men er goed kon eten en ontbijten. Aangekomen in Remerschen tref ik een Frans echtpaar uit de regio Metz die een rondje maken van Metz, Echternach, Luxemburg en weer richting Metz. Zij waren enthousiast gemaakt door vrienden zoals ook Mark van Hees door mij. Inmiddels vind er ook interactie plaats via 'wotsep'. Zo ontving ik een foto van Brigit die een wandschildering, die zij zag in de Anthoniusstraat in Tilburg, die betrekking zou kunnen hebben op mijn tocht met vallen en opstaan, naar mij stuurde. Wilhelmien stuurde de prent van Toos en Henk uit het Brabants Dagblad van vandaag. Voor geïnteresseerden, kijk even bij de foto's en de daarbij behorende uitleg. Voor vandaag de hartelijke groeten  na een suuuuuuuper beleefde dag.