Gokken is verkeerd.

10 juli 2025 - Sankt Vith, België

Donderdag 10 juli.

Heerlijk geslapen maar ik moest er vannacht wel even uit om de dakverluchting te sluiten want het werd een beetje koud. Ondanks alle goede voornemens vertrok ik om 08:30 van de camping. Tot vanmiddag 14:30 uur had ik 12 km op de teller, waarvan de meeste gelopen en geklauterd waren met niet overdreven gevaar voor eigen ĺeven en mijn Baars-Santos. Er is een wegafsluiting en ik informeer of er voor fietsers mogelijkheden zijn om deze te passeren. Het antwoord is nee en volg ik braaf de omleiding. Op een zeker moment is het voor mij niet helemaal duidelijk en ook op mijn telefoon word ik er niet wijzer van en gok ik op de vijfsprong. Tijden een goede weg maar daar komt na kilometers verandering in. Het wordt een pad met sterke klimmen, hindernissen en hoog gras. Dan wordt het erger en erger, ik twijfel maar beslis om door te gaan. Dat was de foute beslissing. Maar teruggaan was geen optie meer. Een keer of 7 moet ik de volledige bepakking losmaken, in delen verder brengen en dan tot slot de fiets nog. Dan word ik geconfronteerd met een trap, zonder leuning, met 67 treden die ik dan 5 keer op moet en 4 keer naar beneden. Eerlijk, dit was de ergste hindernis maar daarna was het pad heel smal en de kijk naar beneden heel diep. Al bij al allerlei slingers gemaakt maar het vorderde niet. Een dame in een Audi coupé bracht uitkomst, steeds deze weg volgen en heel erg klimmen. Twee hotels aangedaan bij Waimbach maar alles bezet. Dan weet ik nog twee hotels in Burg Reuland, echter die blijken op donderdag gesloten te zijn. Ik vloek en besluit tot St. Vith door te stampen, nog een 25 km verder op en af. Yes, ik vind onderdak en zit inmiddels wel op de Vennbahn-route.

Door de gok liep alles verkeerd, was het gevaarlijk, was het afzien en ben ik blij dat Dokter de Vries gisteren belde en niet vandaag.

De natuur was prachtig bekijk de foto's maar.

1. Trees:
    11 juli 2025
    Soms kun je met gokken en gissen, ver missen.
    Conditie moet goed zijn anders kun je dit niet.
  2. Hans:
    11 juli 2025
    Afzien hoort bij geplande uitdagingen.
    Succes en een veel mooier vervolg gewenst.
    Hans
  3. Bert en Dicky:
    11 juli 2025
    Het is een leerproces geweest voor je Louis maar je komt er weer sterker uit. Op naar de volgende dag succes en wie weet wat die weer zal brengen. Warme groet Dicky
  4. Jip & Janneke:
    Dat was een zware dag.
    Via de Vennbahn zal je flink opschieten en ook weer door mooie natuur fietsen.
    Fijne dag!
  5. Marja & Sjef:
    11 juli 2025
    Ik wens je iig voorlopig geen soortgelijke route op je pas. Vind de uitdaging toch wat buiten proportioneel. Zien je graag compleet terug! Liefst ook met je Baars Santos💋
  6. Janske van Aaken:
    11 juli 2025
    Goh Louis, je maakt ze weer mee, gelukkig weer goed afgelopen. Durft Wilhelmien je verhaaltjes nog te lezen?
  7. Marc Paulissen:
    11 juli 2025
    Het Louis, wat een route weer zeg, jij pakt ook nooit de makkelijkste weg, waardoor het steeds een grote uitdaging is en blijft....maar goed, weer zonder kleerscheuren verder, succes met de laatste loodjes,

Gr., Marc.
  8. Henk Roberts:
    11 juli 2025
    toen ik de foto van de trap zag, voelde ik mn benen al, heftig hoor
  9. Stan Meijer.:
    11 juli 2025
    In 6 uur tijd 12 km , dat verdient de gele trui, dat zal Matthieu van der Poel met mij eens zijn. Ik stel mij voor dat je wanhopig werd bij al die problemen onderweg. Lijkt mij de beroerste etappe die je ooit gereden hebt. De Tour is er niks bij!!
    Toch moedig dat je blijft volhouden !!
  10. Bart Spierings:
    11 juli 2025
    Inderdaad globetrotter de natuur is prachtig maar wat een zware dag zeg, zet hem op Louis !!
  11. Géke:
    11 juli 2025
    Chapeau voor je doorzettingsvermogen maar denk aan je gezondheid Louis!
    Je kunt weer heel wat verhalen bijschrijven.
    Een goede nachtrust en morgen een fijne fietsdag zonder hindernissen hopelijk!
  12. Kitty Cunen:
    Hoi Louis
    Ik hoor dat je morgen weer thuis komt.
    Het was echt een hele tour.
    Nog veel geluk en weinig hindernissen op jouw laatste rit.
    Geniet er nog van.
  13. Daan van Tuyl:
    12 juli 2025
    Soms moet je nou eenmaal iets op de gok doen!
  14. Bob Duijvestijn:
    12 juli 2025
    Ik ben het met een (of twee) van de vorige schrijvers eens. Wie zich op de heuvels bij Burg Reuland verlaat op zijn intuitie, loopt een groot risico. De situatie ter plaatse is volstrekt onoverzichtelijk, zelfs de inheemse bevolking wist niet beter te doen dan ons het doolhof in te sturen. Ik snap nog steeds niet hoe we (hier breekt de tekst af)